Ik weet de m2-prijs al als ik naar een werk kijk

Waar heb ik Coatingcalculaties voor nodig? Want ik lik eens aan mijn vinger en steek die dan omhoog en zo bedenk ik de m2-prijs! Zo doe ik dat voor elk werk.

Op zich is dat wel knap natuurlijk! Maar het is toch wel wat nauwkeuriger als de drie tabbladen worden doorlopen en de m2-prijs daarna getoond wordt, al was het alleen maar om het natte-vinger-werk te controleren.

De oppervlakte berekenen

Als het aantal m2 niet aangeleverd wordt, berekent Coatingcalculaties het dan voor mij?

Ja, het oppervlak kan berekend worden van:

– één of twee zijden van platen, wanden, vloeren, alles van lengte x breedte
– platen in de vorm van een trapezium, driehoek of
– schijf, flens of bolle bodem
– een bol
– ronde buizen (de buitenkant en evt. de binnenzijde) en kokerbuizen
– lengtes balkstaal (HEA, HEB, HEM, IPE, UNP, INP) en klein-unp. De hoogte van de balk kan als opgemeten worden ingevoerd, of de aanduiding van de balk (het nummer) kan van een stuklijst van een tekening worden overgenomen. Coatingcalculaties weet de m2 per meter.
– lengtes hoekprofiel, t-profiel, vierkant, plat, strip en rond.

De verfgegevens

Hoe kom ik aan de verfgegevens voor de calculatie van coatinglagen?

In het programma kunt u op een eenvoudige manier bestanden met verfgegevens aanmaken en verfgegevens toevoegen van de verfleverancier(s) die u wilt, om er tijdens een calculatie een keus uit te maken.

Calculaties opslaan

Kan ik calculaties opslaan en weer inladen en een regel wijzigen, verwijderen of toevoegen?

Ja.

Een complete calculatieprijs

Kan ik overige kosten en loonkosten van stralen en overige werkzaamheden en transport e.d. ook mee rekenen? Om een complete calculatieprijs te maken?

Ja, op het derde tabblad.

Is de prijs per jaar?

Is de prijs van het programma per jaar?

Nee, het is gewoon de prijs van een product dat u aanschaft, zoals een stuk gereedschap. U kunt er wel een onderhoudscontract bij aanschaffen om nieuwe versies te ontvangen, maar het hoeft niet als u dat niet wilt.

Onder welke Windowsversies werkt het?

Windows 7 t/m Windows 10.

Werkt het in een netwerk?

Als er een bedrijfsnetwerk is dan moet Coatingcalculaties op de computer van elk werkstation geïnstalleerd worden, het is geen netwerkversie dat op een server geïnstalleerd wordt. De verfgegevens van een leverancier en de calculaties kunnen wel op de server gezet worden zodat iedereen er bij kan.

Is het te koppelen?

Een calculatie is eenvoudig te exporteren naar een pdf-bestand als dat nodig is, met Nitro PDF, dat gaat op dezelfde manier als naar een printer. De coatingprijs-berekening is naar Excel te exporteren als dat nodig is. En de coatingprijs- en calculatieprijs-berekeningen zijn te kopiëren en te plakken in bijv. Microsoft Word als dat nodig is.

Hoe installeer ik een update?

U krijgt een email als er een update is. Deze is eenvoudig van de website te installeren na het inloggen rechtsboven.

Uitproberen op mijn computer

Kan ik het uitproberen op mijn computer?

Er is geen demoversie van, want het is zo eenvoudig te bedienen dat de voorbeelden op deze website genoeg zijn om te begrijpen hoe het werkt. Ook de demonstratie-video toont ook alle informatie. U zult er plezier van hebben om mee te werken.